Nie takie zwykłe ciasto na pierogi

Przepis znalazłam tutaj, faktycznie ciasto smakuje inaczej, jest bardzo delikatne. Wyborne.
Składniki:
1 szklanka wody
1/3 kostki margaryny
3 szklanki mąki pszennej (niepełne)
2 całe jajka
szczypta soli
Zagotować wodę ze szczyptą soli ,dodać margarynę, a kiedy się rozpuści  zdjąć z ognia i dodać 1 szklankę mąki, cały czas ucierając aby nie powstały grudki. Jak wszystko utworzy jednorodną masę - ODSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA. Potem dodać pozostałe 2 szkl. mąki i rozbełtane jajka. Całość starannie zagnieść , cienko rozwałkowywać i lepić pierogi.
Ciasto jest plastyczne 


Uwagi : 
  Zamroziłam część pierogów ( na słodko z białym serem oraz z kapustą kiszoną i
muszę przyznać że nadal smakują wybornie , natomiast z resztek tego ciasta można zrobić makaron ... i  też jest niczego sobie :o)

Etykiety: