Kotlet schabowy wg przepisu Macieja Kuronia

Kotlet schabowy jaki jest każdy widzi, ale tutaj chodzi o jego niewiarygodny smak , a nie wygląd
 Przepis pochodzi z książki:" Maciej Kuroń Moje najlepsze przepisy "
Na podstawie powyższych sugestii zrobiłam tak:
  Schab podzieliłam na kotlety, które zbiłam tłuczkiem i ułożyłam w szklanej misce.
  Mleko wymieszałam z solą , mielonym czarnym pieprzem i dużą szczyptą curry.
 Zalałam dokładnie tą mieszanką kotlety . Miskę owinęłam folią i włożyłam na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjęłam kotlety z zalewy i wbiłam do niej * 1-2 jajka, energicznie mieszając Panierowałam kotlety w mące, w zalewie i w tartej bułce. Usmażyłam na gorącym oleju

Uwagi :
Kotlety są bardzo delikatne, miękkie i soczyste
----------------------
* to zależy od ilości kotletów , jeśli mamy ich 2-3 to wystarczy 1/2 zalewy i 1 jajko

Etykiety: