Andrut przekładany maślanym kremem

Składniki:
paczka andrutów (5 szt)
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru zwykłego
2 całe jajka + 1 żółtko
2 łyżki kakao
1 duży chlust spirytusu rektyfikowanego

  Masło podzielić nożem na jak najdrobniejsze kawałki.  Jajka ubić z cukrem na gęstą i puszystą pianę ( miskę najlepiej umieścić na garnku z gorącą wodą ) i taką jajeczną masę wlewać stopniowo do rozdrobnionego masła. Dodać kakao , a na końcu wlać 1-2 łyżki spirytusu. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą posmarować andruty. Całość owinąć pergaminem albo opakowaniem po andrutach i wstawić do lodówki i obciążyć jakimiś albumami (najlepiej malarstwem J.Miro i ze dwoma o secesji :o). Odczekać kilka godzin i do dzieła.

Etykiety: ,