Przepis Doroty na surówkę z kapusty pekińskiej z sosem majonezowo- chrzanowym

 Przepis znalazłam na blogu Dorota smakuje - tutaj,
Smakuje rewelacyjnie i świeżo.
Składniki (z pewnymi zmianami w stosunku do oryginału):
3 - 4 duże liście kapusty pekińskiej
1 surowy ogórek (zielony)
2 marchewki
1 duża łyżka śmietany 18 %
1 duża łyżka majonezu
łyżeczka chrzanu ze słoiczka (sklepowego)
łyżka posiekanego zielonego szczypioru
sól

      Kapustę pekińską drobno posiekać, posypać szczyptą soli i odstawić.Ogórek obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (wiórki) - odlać sok który się pojawi. Podobnie postąpić z marchewkami, tzn zetrzeć je na tarce jarzynowej.Warzywa wymieszać z kapustą i wymieszać z sosem majonezowo- smietanowo- chrzanowym. Posypać szczypiorem.
 
 

Etykiety: ,